Doprava zdarma při objednávce nad 1500 Kč (platí pro maloobchod).

Jaké přikrývky a povlečení jsou vhodné na léto?

Léto je obdobím, kdy teploty často stoupají a noci mohou být teplé a dusné. Výběr správné přikrývky a povlečení může zásadně ovlivnit kvalitu vašeho spánku. Proto je důležité zvolit materiály, které vám poskytnou maximální pohodlí a zajistí, že se během noci nebudete přehřívat. Pojďme se podívat na to, jaké možnosti jsou nejlepší pro letní měsíce.

Letní přikrývky:

Letní přikrývky jsou speciálně navrženy pro teplé počasí. Mají menší gramáž než zimní varianty, což zajišťuje lepší prodyšnost a nižší hřejivost. Vybrat si můžete z různých rozměrů a materiálů.Letní přikrývka

Bavlněné povlečení:

Bavlna je klasika a nic s ní nezkazíte. Je vhodná i pro letní dny díky své prodyšnosti a schopnosti odvádět vlhkost.Bavlněné povlečení

Povlečení z bavlněného saténu:

    • Bavlněný satén je skvělá volba pro letní dny díky své prodyšnosti a schopnosti odvádět vlhkost. Saténová tkanina je oproti klasické bavlně daleko příjemnější na dotek a na pohled působí luxusním dojmem.

Saténové povlečení

Mušelínové povlečení:

    • Mušelín je vynikající pro teplé letní noci. Jeho přírodní vlákna jsou velmi prodyšná a mají schopnost rychle odvádět vlhkost. Mušelínové povlečení také postupem času změkčuje a stává se pohodlnějším.

Mušelínové povlečení

Barvy a údržba ložního prádla v letním období:

  • Světlé barvy: Světlé barvy jako bílá, světle modrá nebo pastelové odstíny jsou vhodnější pro léto, protože odrážejí sluneční světlo a pomáhají udržet lůžko chladnější.
  • Praní a údržba: V létě je důležité častější praní povlečení kvůli vyššímu pocení. Vybírejte materiály, které jsou snadno udržovatelné a odolné vůči častému praní.

Tipy pro lepší spánek v létě:

  • Používání ventilátorů nebo klimatizace: Pomáhají udržovat příjemnou teplotu v ložnici.
  • Lehké pyžamo: Noste lehké, prodyšné pyžamo z přírodních materiálů, jako je bavlna nebo bambus.
  • Hydratace: Pijte dostatek vody během dne, aby váš organismus zůstal hydratovaný i během noci.

Správný výběr přikrývek a povlečení může výrazně zlepšit kvalitu vašeho spánku v letních měsících. Investice do kvalitních, prodyšných materiálů se vyplatí a přinese vám klidné a pohodlné noci i v těch nejteplejších dnech.